oktober 2010

Afrodans - feel the rhythm!

Hvordan høres det ut med en dans hvor du må tørre å drite deg totalt ut, hvor jokkebevegelser er helt normalt og hvor det viktigste er at du ikke skal tenke? Det er bare å glemme alt man har lært av dans før, tåspiss eller demping, her er det hæler og lyd og dyrebevegelser som gjelder. Prøver du å telle ett-to-tre-fir, kan du bare gi opp.. Du må føøøølee trommene, og takten bytter hele tiden - utrolig forvirrende, men utrolig gøy.

Allikevel tror jeg dette kan være dansen for meg.. Du trenger ikke å ha forkunnskaper, har ikke behov for å være superflink til noen ting og må bare venne deg til å ikke bry deg om hvordan det du gjør egentlig ser ut - for da stopper du opp... På en annen side merker jeg veldig at jeg er født i Norge, stiv som en stokk og uten de herlige rytmene jeg kunne ønske jeg hadde i blodet. Det er vel bare å bli vandt til det! Jeg og Ingrid var på det tredje kurset i afrodans i går, og det er jo veldig moro! Vanskelig, men moro. Læreren er morsom, men utrolig nøye og litt streng - selv om han sier at vi "skal ikke tenke" er det visst mye vi må.. ja.. tenke på allikevel. Men det er bra, for da blir vi jo flinke, håper jeg, til slutt.

Vi danser i Oslo på et sted som er Oslo's lille Afrikahjørne - etter mine ord. Her snakker mesteparten fransk, innredningen går mye i afrikanske mønstre og du kan komme og kjøpe afrikansk, god mat til en billig penge. Dessuten selger de mye annet rart i tillegg - som en ingefærjuice som skal hjelpe mot all slags sykdom, den røsker liksom til og løsner hele systemet - anbefales! Jeg liker meg godt der, og tenker at jeg og Ingrid (og Jenny håper jeg) en eller flere ganger kommer til å ta en matbit der og bli med på noe av opplegget - afrikansk kino, trommefremvisninger, eller noe annet.

Vil til slutt si at afrikansk dans passer alle! Og da mener jeg alle! Ingen erfaring i dans er nødvendig, det er bare å slå seg løs og føle trommene (det er forresten sånn at de faktisk spiller trommer mens vi danser, CD er jo bare tull). Tror dette var en lur forberedelse til Afrika-livet vårt!

Hils på mitt nye forbilde (over), så god skal jeg bli før jul..

Live(t)

17, Ås

Når juletiden kommer skal jeg fly hele veien til Swaziland, sør i Afrika, for å bo der to år. Jeg har nemlig kommet inn på Waterford Kamhlaba UWC og skal fullføre vgs der. Det kommer til å bli helt sinnssykt og jeg er utrolig spent!

Kategorier

Arkiv

hits