september 2011

halvmaraton,Afrika, lørdag kl 0600

Lørdag morgen klokka 05:15 sto jeg opp, spiste en altfor stor frokost (skjønte jeg senere), kledde på meg treningstøy og gjorde meg klar til å løpe 21.1 km rundt Ezulwini i skinnende sol. Overraskende mange som stod og trippet ved startsstreken. Visste ikke at det var så mange (wannabe)maratonløpere i, eller i nærheten av, Swaziland. Kult! Stemningen var super; svetten rant av folk som oppmuntret hverandre mens de desperat prøvde å ta igjen pusten - som viste seg å være kjappere enn forventet. De som bodde i nærheten sto og heiet mens de i forbifarten ga oss plastikkposer med vann og appelsinbåter. Spesielt barna var i ekstase; de løp ved siden av deg og ropte alle mulige ting på Siswati som jeg ikke forstod (liker å tro at det var positivt og oppmuntrende?). Du kunne til og med vente en ?gratis? dusj rundt neste sving hvis du var (u)heldig. Det var ikke sånn rett-frem-simpel-ting som Olso Maraton ? her var det snakk om ?dirtroads? med hull du måtte prøve å unngå og noen uendelig lange oppoverbakker (var til og med et sted du måtte klatre over steiner!). En utfordrende, men utrolig bra dag! Klarte det på under to timer (1:50 + eller noe ? så er ganske stolt av meg selv til å være første maraton og uten trening på forhånd).

Dagen etter var det outing day på tur i fjellområdet rundt SibebeRock (den største ? eller nest største? - stenen i verden).  På grunn av en periode som har vært nå med regn og tåke (ja, det var vært kaldt her også), har det brune blitt grønnere og jeg kan se at sommeren nærmer seg. Utrolig fint. Kjente det litt i låra fra dagen før da kan man si..


Pakistan, Norge, Mexico og Etiopia på vei opp. 

Let the power of love overcome the love of powerHåper alle har hatt en fredfull dag! ;) 

Bilder fra vår peacedagsfeiring kommer senere - har ikke tid til å vente på nettet nå. 

peaceout.

Let's start

Da er det full start på term 3. Aktivitetene er i sving, haugen med lekser vokser og fortvilte elever prøver å forberede seg på eksamen mens lærere advarer mot panikkanfall og foreslår angspiller. Dette er slutten av starten for IB1erne og starten på slutten for IB2erne. Heldigvis er ikke skolen så ille (enda) at vi tyr til angstpiller eller tryllemedisiner, solen skinner og det er mange høydepunkter å se frem til denne terminen også. Vi skal for eksempel på Coldplay concert i Johannesburg, feire fredsdagen på ekte UWCvis, dra på turer i Swaziland, se fremvisninger og konserter... Og så plutselig er det jul igjen. Veldig rart å tenke på at vi snart er ferdig med det første året! Vi får nyte den siste tiden som er igjen sammen med IB2erne før de spres rundt om i verden på forskjellige universiteter. Dette blir en utfordrende, men opplevelsesrik termin og jeg grugleder meg. Men gleder meg mest da, så klart, det er jo UWC. We're all in this together. 

Alt man skulle ha gjort... Og alt man gjorde.

I morgen drar jeg tilbake til Swaziland og WK. Kjenner at stresse ikke er langt unna, noe som kanskje ikke er så rart ettersom det er mye jeg burde ha gjort når det kommer til skole som jeg ikke fikk tid til.. Nå sitter jeg med matteleksene foran meg; 28 sider fulle av ugjorte oppgaver som jeg ikke lenger husker hvordan jeg løser. I tillegg venter en vanskelig biologyprøve førstkommende uke, som jeg heller ikke har fått øvd til. IB krever mye, og det er ikke alltid man får gjort alt.. Men så har jeg jo hatt ferie da (hvis noe heter det på IBspråket), og nytt den til det fulle: jeg har reist masse både i Afrika og Norge, møtt venner hjemme, vært på tur borte, kost meg med småfamilien, hilst på storfamilien, vært på besøk, hatt besøk og fått gjort mange småting som måtte gjøres (som å stemme ved valget). Selv om det har vært veldig deilig med fri fra skole og lekser (må jeg innrømme..), så ser jeg jo frem til å reise tilbake i morgen. Jeg gleder meg spesielt til Coldplay konsert i Johannesburg (forhåpentligvis) som er i løpet av denne terminen! Har også begynt å planlegge feriene til neste år; det ser ut til at både Cape Town og Zanzibar står på menyen (hvis pengene strekker til), yeaah! Da er det tilbake til Swaziland, skole og sommer. Eksamensnervene får vente enn så lenge. 

Ha det bra Norge, vi sees i desember! Og takk til alle her hjemme for en herlig ferie! 

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits