juni 2010

Film fra Swaziland og WK

Community Service

Kom over denne filmen i dag. Film laget av en elev ved WK UWCSA. :)

Community Service at Waterford Kamhlaba UWCSA in Swaziland. Video made by Andrew Hofmeyr.
En annen film fra Swaziland laget av en elev, Trevor Dougherty:

Introhelg

Vi nye UWCere og noen 2.- og 3. åringer fra de forskjellige skolene dro til Nordmarka 18.-20. juni på introhelg. Det ble en utrolig koselig helg med mange herlige mennesker! Vi fikk masse viktig og interessant info om hvordan det er å være elev på en UWC-skole. De "erfarne" elevene hadde rollespill og diverse som viste forskjellige situasjoner man kan komme i. Det var mye om det å sove på rom med mange andre og vanskeligheter rundt det. Morsomt å se på, men det er ikke så aktuelt for meg siden vi på Waterford enten sover på enerom eller med én annen person (og ikke fem på ett rom slik som de i Norge og på andre skoler bor..), noe som egentlig kan være ganske deilig.. Ellers ble det mye leking, snakking og spising på dagen og mafia på kvelden. 


(bilder fra uwc.no)


Det var kjempe interessant å få snakket med en tredjeåring fra Waterford (det kom jo ingen andreåringer siden de er på skolen..). Vi fikk vite at det faktisk kan bli minusgrader på vinteren der (altså sommeren her; juni-August), noe som kanskje kommer overraskende på i og med at det er Afrika.. På en annen side så ligger jo skolen på 2000 m høyde og da kan det vel bli litt kaldt. Helgen hjalp også til å faktisk forstå hvor hardt det blir, spesielt IB.. Og Waterford er visst en av de skolene som er mest akademiske (om ikke den som er mest), så det blir nok spesielt. 

Alt i alt ble det en herlig helg med morsomme og engasjerte folk fra hele Norge som det var gøy å bli kjent med! Skikkelig rart å tenke på at vi blir fordelt rundt om i verden etter sommeren (uten om meg, Ingrid og Jenny da selvfølgelig.. Vi må smøre oss med tålmodighet..). 

GLEDER MEG

Live(t)

17, Ås

Når juletiden kommer skal jeg fly hele veien til Swaziland, sør i Afrika, for å bo der to år. Jeg har nemlig kommet inn på Waterford Kamhlaba UWC og skal fullføre vgs der. Det kommer til å bli helt sinnssykt og jeg er utrolig spent!

Kategorier

Arkiv

hits