april 2010

Why "Waterford Kamhlaba"?

Jeg har ikke bare sliti med å bli vant til å uttale navnet til skolen jeg skal gå på, men også lurt på hva det betyr. Ved å lese litt rundt på nettet fant jeg svaret - og jeg er veldig fornøyd:- When naming the College 'Kamhlaba' in 1967, His Majesty King Sobhuza II, Ngwenyama of Swaziland, eloquently described our culturally rich and diverse community: "We are all of the earth, which does not see differences of colour, religion or race. We are 'Kamhlaba' - all of one world".

- Mr. Laurence Nodder (Principal)

HIV og fattigdom!

Dette fant jeg akkurat ut om Swaziland ved å lese på hjemmesiden til skolen:

Swaziland er det landet i verden med flest HIV smittede, med nesten 40 % av befolkningen fra 15 til 49 år smittet og den forventede levealderen på kun 31 år.

Det er for tiden over 80,000 foreldreløse barn, i et land på bare rundt 1 million mennesker, med mange flere barn klassifisert som sårbare for de ødeleggende effektene av fattigdom.

70 % av folket i Swaziland lever på under én US dollar per dag; det vil si at tilgang på basic mat og ly er en utfordring for mange. 

Noe av det jeg har lyst til å bli med på:
- Young Heroes, a student-led initiative to raise funds for child-headed households to buy food and clothing. 
- Care for abandoned babies and disabled young people who live in Ward 8 at the government hospital in Mbabane.
...Og så mye, mye mer. Kommer til å bli helt umulig å velge!

Child-led Families in Swaziland helped by the programme

En familie ledet av barn fordi foreldrene døde av sykdom FOTO: aids-children.org

Det er så rart at jeg faktisk skal ned dit! Fly hele veien til Swaziland og få muligheten til blant annet å hjelpe foreldreløse barn. Jeg er så utrolig glad for at jeg har fått denne sjansen! Litt skummelt med så mye nytt å tenke på og så mange forandringer, men jeg håper og tror at det blir en fantastisk opplevelse.

Jeg gleder meg til å få oppleve Afrika!

I'm going to Swaziland, Southern Africa!

Jeg har kommet inn på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland!

Herregud! Det er helt uvirkelig. Da jeg åpnet konvolutten og leste toppen fikk jeg helt sjokk! SWAZILAND?! Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere. Først og fremst måtte jeg finne ut hvor på kartet landet befant seg. Pappa tok frem kartet og vi så at Swaziland er en liten ert av et land som grenser til Sør-Afrika og Mosambik.


(bedre kart kommer.. )

Dit, helt på andre siden av verden, er jeg neste år! Utrolig spennende, veldig rart og litt skummelt. Heldigvis har jeg et halvt år å forberede meg på (i og med at skoleåret der er helt omvendt av oss så starter jeg til Jul). Kanskje litt tidlig å lage blogg, men det er mange forberedelser som hører med og jeg tenkte det kunne være greit å skrive litt om det også. Det er jo faktisk veldig få som vet om landet, så hvorfor ikke gi ut litt informasjon før jeg drar, slik at familie og venner (og jeg..) faktisk har litt peiling på hva jeg begir meg ut på.


Kommer mer snart.

Live(t)

17, Ås

Når juletiden kommer skal jeg fly hele veien til Swaziland, sør i Afrika, for å bo der to år. Jeg har nemlig kommet inn på Waterford Kamhlaba UWC og skal fullføre vgs der. Det kommer til å bli helt sinnssykt og jeg er utrolig spent!

Kategorier

Arkiv

hits