mars 2011

1 term er snart over

Uæ! Nå drar jeg snart hjem på ferie, hvor rart er ikke det? På en side føles det ut som om jeg har vært her en evighet, men samtidig så har alt gått utrolig fort! Jeg har blitt kjent med mange utrolig hyggelige folk fra hele verden her i vår lille boble oppe på fjellet. Karakterene blir satt og alt rundes opp nå, føles feil og riktig på en gang. 1. term har vært både vanskelig og bra og rart og skummelt og spennende og koselig og opplevlesesrikt og lærerikt og overraskende og... en berg og dalbane av følelser og opplevelser. Nå føles alt egentlig veldig bra. Det er litt rart å skulle dra hjem nå, når alle brikkene snart har falt på plass. Må si det blir ganske digg å få en pause da, komme seg litt ned på jorda igjen og møte alle kjente og kjære der hjemme. Dessuten skal jo min uberkule lillebror feire at han blir voksen, woow.. Eller voksen.. Konfirmasjon i alle fall, hehe. Det blir supert! 

Dessuten har jeg allerede fått 0-åringer (eller førsteåringer, men siden jeg ikke føler meg som andreåring, blir det 0-åringer) som skal komme hit neste år. Weey, gratulerer!!! Jeg har en god følelse av at den norske standarden forblir på topp, hehe. ;p

Forresten: det var en syyk tordenstorm i går. Lynte og buldret som bare det! Kunne se lynet, ikke bare blinket, men hele sikk-sakken liksom! Kulii. Har jo sagt noe om det med lyn her tidligere: rekorden på mest dødlige lynnedslag er akkurat her.. Så når det blinker, holder du deg unna fielden!
Er også ferdig med mange store skoleting, så nå nyter jeg å ha tid til masse annet (som å skrive blogg). 

Håper alt er supert med alle! Til de kommende 1-åringene: GRATULERER! Og til de hjemme: Vi sees! 

3 bøtter vaffelrøre og.. en sprengt mage

Oppdatering, endelig!

På fredag var det full fart med vaffelrørelaging nede i common room. Gale nordmenn som knuser egg med pannen og blander alt for mye ingredienser oppi svære tilitersbøtter mens de hører på høy, norsk musikk. Vi måtte jo få laget nok vaffelrøre til lørdag og UWCday på WK! Det var veldig moro med en dag utenom det vanlige. Alle tuslet rundt i nasjonalkostymer og spiste alt for mye mat fra alle mulige spennende land. Jeg har ikke vært så mett siden julaften! Trodde virkelig at magen skulle eksplodere, men det skjedde ikke, heldigvis. Det var både danseoppvisninger, sangoppvisninger, diktoppvisninger og taler. Vi sang faktisk litt av Norge i Rødt Hvitt og Blått, noe som viste seg å bli ekstremt kleint; sangen gikk fortere og fortere til vi bestemte oss for at nok er nok og vi bare sluttet å synge. Vi fikk i alle fall vist frem våre fine mariusgensere (og t-skjorte) og Jennys bunad. Vaflene var veldig populære og det kunne gått skikkelig unna med salget om ikke de teite vaffeljernene hadde brukt en EVIGHET per vaffel... Det er ikke som dobbelt og kjapt norsk vaffeljern, nei; her snakker vi enkelt, gammelt og ti-minutter-per-vaffel vaffeljern. Det viktigste er jo at folk elsket dem, for det gjorde de virkelig! På tross av at oppskriften var så improvisert som overhodet mulig og at vi ikke hadde tid til å gjennomsteke dem, så det var helt hvite og noen litt smådeigete. Hadde vel blitt kastet ut av Norge om vi hadde prøvd å selge dem der... Vi solgte faktisk 20 liter røre i vaffelform da!

På kvelden var det rydding før det bar videre til en fest på et backpacker sted. Hadde en kjempefin dag og natt alt i alt! På tross av at magen min var ti ganger større og vondere enn vanlig. Hvorfor må etiopiere lage så god gryterett? Og hvorfor smaker norske vafler så himla godt selv uten brunost?

Ellers: Har mye lekser hele tiden, sover alt for lite og spiser alt for mye toast med og uten peanøttsmør. Men jeg er lykkelig. Har venner fra mange spennende steder i verden og opplever hvordan det er å bo på kostskole i Afrika. Heldiggris.

For 100000ende gang: Må si at jeg er ekstremt lei meg for det dårlige internettet! Har kjempelyst til å ha skypesamtaler med alle sammen, men det går virkelig ikke. Ikke meldinger engang. Fint. Beklager! Og Ingerid: TUSEN TAKK FOR BREVET!!!!!!! Ble så glad! :D

Jeg vil se VM mens jeg spiser vafler med brunost og drikker melk

Vi liker lange overskrifter. Uæ, Norge gjør det jo dritbra! Og jeg er på andre siden av kloden.. Jenny og Ingrid klarte faktisk å se 5 mila i går (hvor var jeg?!) takket være Jenny's kule internettting - som jeg også skal skaffe meg på onsdag. Kjenner at det hadde vært litt bedre å se det på storskjerm nede i kjellerstua med en nystekt vaffel i hånda, men det er greit her og. Det er så rart å tenke på at det er snø og full fart med skiturer og snømannbygging hjemme, mens vi nærmer oss slutten av sommeren her. Mange ganger savner jeg virkelig båtturer, sjø og strand i Norge - det er jo dette jeg forbinder med sommer - men så husker jeg at det ikke er varmt eller sommer hjemme, og da går det nesten greit å bo langt fra vannet i varmen.

Håper jeg får gått litt på ski og stått på snowboard når jeg kommer hjem! Nå er det kun litt over en måned igjen - rart som bare det! Rekker akkurat ikke 17. mai, dessverre (første skoledag her nede, jippi), men tror vi nordmenn planlegger å ta fri et par dager på starten av term 2 for å dra til Mozambique og feire nasjonaldagen der. Det blir bra!

Akkurat nå har jeg en liten fritime før engelsk. Lekser? Blogg? Sove? Prioritering kalles det visst.

Evolusjon vs. Adam og Eva

Dette er noe som har vært mye diskutert på Waterford de siste dagene: det er overraskende mange som ikke tror på evolusjonsteorien her, de er fast bestemt på at vi oppstod fra støv og at Gud skapte de første menneskene; Adam og Eva. De ler når du sier at vi henger sammen med aper et eller annet sted i fortiden og blir irritert når du nevner noe om små bakterier og starten på alt liv.

Det er veldig interessant å høre hva de mener, selv om jeg ikke helt klarer å skjønne hvordan de kan tenke sånn. Diskusjoner på grunn av forskjellige syn på livet er en del av UWC og jeg er glad vi endelig får en smakebit av sånt her på WK.

 

Mozambique

Trøtt.. Rart? Nei. I går kveld kom jeg hjem fra en langhelg i Maputo. Mye rart skjedde ? både bra og ikke fullt så bra. En blanding av forvirring, frustrasjon, glede, moro, hygge og trøtthet.

 

Detaljer: Vi skulle dra klokka to på torsdag, men det ble heller i firetiden. Noe jeg virkelig har måttet bli kjent med i løpet av helgen er den velkjente ?african time? som vi alle er så glade i? Derfor kom vi frem ganske sent, alt var mørkt og nytt. Da startet frustrasjonen: en venninne som bor der lovet gratis hotellopphold og frokost, men neida; når noe høres for godt ut til å være sant ? er det som regel det. Hun viste oss et bed and breakfast sted hvor vi skulle sove den natten, og vi måtte betale ganske så dyrt (ikke særlig dyrt i forhold til Norge da, sånn 150 natta eller noe). Dagen etter skulle vi møte henne klokken ti for å dra til det stedet vi egentlig skulle bo, og vi måtte møte helt presist for hvis ikke dro minibussen fra oss. Vi stod opp, spiste frokost og ? ventet? i fire timer. Da hun endelig kom var det mange som hadde blitt så frustrerte at de hadde tatt en taxi til et backpackersted for å bo der i stedet. Egentlig var vi alle litt forvirra og frustrerte og hadde lyst til å sove på backpacker, men der var det ikke mer plass. Uansett, vi dro til det stedet som faren hennes skulle ha kontakter til slik at vi skulle få det for 60 Rand per natt (underkant av 60 kroner). Løfter er til for å brytes? Da vi kom dit kunne vi ikke helt forstå at det kunne være så billig. Det var et veldig fint sted nær stranda med små hytter man leide og svømmebasseng. Som sagt ? høres det for godt ut til å være sant, er det som regel det. Plutselig var prisen 450 rand, og ikke 120 for de to nettene som var igjen. Vi var ganske lei av å vente, og hadde bare lyst til å dra ut og se noe av Mozambique, dessuten var det fullt på det andre stedet, så vi sa bare faen eller og bestemte oss for å bli der vi var. Hytten Ingrid, Jenny, Eli, Lykke, Riikka og jeg bodde i viste seg å være i et litt annet område enn det vi hadde sett så langt. De tok oss med ut av porten og inn gjennom en ny port til et mer ? ja... annet sted. Hytta var egentlig ganske grei, hvis man ser bort ifra at vi manglet vann den første dagen, så vi kunne verken trekke opp på do eller pusse tennene, og at en veldig skummel mann sirklet rundt huset vårt. Men det gikk jo greit.

Så ja, turen startet kanskje ikke utrolig bra, men den ble bedre etter hvert! Fredag ettermiddag dro vi til markedet, spiste is og vafler på et herlig iskremsted og god sjømat-middag på kvelden. Lørdag var uten tvil den beste dagen. Vi våknet opp i hytta/huset vårt og gikk for å spise en herlig frokost med masse frukt, egg, toast etc. Etterpå badet vi litt i bassenget før vi gikk på en tur langs stranden. Dessverre er vannet alt for møkkete og forurenset for bading der, men det var utrolig deilig å se sjøen! Fantastisk med full sol, fine fiskebåter og en lang sandstrand. Etter å ha gått en stund bestemte vi oss for å spise is på en strandrestaurant, og det var utrolig herlig! Vi satt og så utover sjøen og alle båtene mens vi spiste god iskrem og fruktsalat. Ferie! Etterpå møtte vi de andre for å spise lunsj. På kvelden dro vi ut ? og hadde det veldig moro..! J

I går satt vi på bussen det meste av dagen. Ganske trøtte alle sammen etter en, to, tre eller ingen timers søvn. Det var fint å se litt av Mosambik mens vi kjørte. Det er ganske stor forskjell på Maputo ? hovedstaten ? og stedene rundt. Mosambik er fantastisk fint. Man får litt sånn latinamerikansk følelse, noe som er veldig populært hos meg. Dansing, palmer, portugisisk, varme?

Alt i alt var helgen både lærerik (ikke stol på noen, legg alle planer selv? og bli vant til african time), opplevelsesrik og bra. Nå er det tilbake til skole, lekser og prøver. Btw: om seks uker drar jeg til Norge.. ;O

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits