februar 2011

Når nettene blir lange og kulda setter inn?

Biologyprøven er endelig overstått og de lange, søvnløse leksenettene er over (enn så lenge - digger IB)! I morgen drar jeg til Mosambik! Været er småteit i dag: kaldt, torden og lyn og hauger av regn, men satser på at det er/blir bedre i Mosambik sånn at vi får en dag på stranden. Jippi!

I dag har det vært svømmegalla hvor husene som vi er delt inn i konkurrerte mot hverandre. Har jeg fortalt det? ? At vi er delt inn i hus? Det er litt som Harry Potter: du har tre forskjellige hus med forskjellige farger og navn som konkurrerer i forskjellige ting i løpet av året. Jeg er i Stern (blå farge) og jeg tror dessverre ikke vi gjorde det megabra i dag, menmen, vi tar dem senere!

- Alle andre bilder er ikke laste-opp-villige. 

Fredag forrige uke hadde vi noe som kalles en ?social?. Kantina ble gjort om til et diskotek med både lys, musikk og røyk. Ganske spesielt, litt rart og VELDIG svett? Veggene var VÅTE og du gled rundt på det svette gulvet. Hvis du var heldig kunne du til og med kjenne (svette)dråper fra taket. Blæ! Dessuten var musikken udansbar (kan man si det?) og gjentagende. Hvor blir det av afrikanske rytmer?

Ellers de siste dagene: Har vært veldig lite aktiv (syk) og spist mye toast med peanøttsmør (det er det vi lever av her!) i det siste, så det blir godt å komme seg litt bort fra både skole og den fristende loffen i gangen? Føler meg veldig sunn og sprek i dag, ja... Apropo: Har enda ikke bestemt meg for hvilke aktiviteter jeg skal følge videre neste halvterm. Volleyball, fotball, athletics, Tango, samba, ballroom, floorball, kayak, rugby, yoga? Må nok klare å bestemme meg over helgen.

FORRESTEN!! Jeg var en halvmeter fra å tråkke på en slange her om dagen! Det var litt skummelt. Den var ikke store karen, men ganske skremmende for det om, spesielt når en fra Swaziland sa at det var en Svart Mamba baby.. De er jo ikke de morsomste å bli bitt av har jeg hørt. Uansett, den viste seg å være død - så da er det fred og ingen fare. Heldigvis.

Akkurat nå kommer jeg ikke på noe mer interessant å si... I kveld er det smålig lekser, og mye FILM! Yeah! Pakking og rydding hører også med når man skal dra av sted.. ? Å, som jeg gleder meg!

 

Håper alt er supert hjemme!

Valentines og rugby

(skrevet litt tidligere på dagen)

I går var det valentinesday og full fart med levering av roser, kort, godteri og ballonger. Ja, de tar det seriøst her. Veldig uvant, men moro å se. Jeg er ikke den største fanen av valentines. Det er jo mest for kjærestepar og butikksalg. I år var jeg så heldig å få både roser og godteri med hyggelige hilsener fra venner. Dessuten prøvde jeg Rugby i går, woho! Det var moro. Skal fortsette med det fremover tror jeg. Ingen kunne reglene og de færreste hadde holdt en sånn rar ball i hendene, så du kan tenke deg det ble mye surr. Vi ante ikke hva vi drev med halvparten av tiden - jeg digget det. Nå har jeg fritime og bruker den ikke på lekser. Bra. Håper alt fortsatt er supert i heimen. Vi snakkes!

Forresten fikk Ingrid både brev og pakke i går, mens min hylle var like tom som alltid? Hehe? Tror hun har bestikket alle hjemme med sjokolade?

Prøøveee, innlevering, boklesing, pugging, problemløsning, sammenligning.... IB.

13.feb.2011halvveis eskimorull og besøk fra flyktningsleir

.. er sammendraget denne uken. Har prøvd kayaking og klarte nesten en eskimorull uten padler, men ikke helt.. Når jeg kommer hjem skal nok pappa bli stolt av mine kayak skills! Skolen krever mye tid, noe den ikke alltid får.. I går fikk vi besøk av barna fra flyktningleiren Mpaka. Dagen gikk til sport, leking, fletting av hår og hygge. Tror de koste seg veldig, det var godt å se! Det var spesielt en av jentene som ikke klarte å la håret mitt være i fred. Hun fortalte at hun en gang hadde hatt langt hår, hun også, men at de nå ikke fikk lov til å ha langt hår. Det var derfor alle jentene hadde helt kort hår. Hun rev og slet i håret mitt, lagde rare frisyrer og avsluttet det hele med en palme på toppen av hodet. Veldig fint. Så var det en liten jente (5-6 år) som jeg tilbrakte det meste av dagen med. Hun kunne minimalt engelsk, men hadde lange samtaler med meg på Siswati eller et annet afrikansk språk. Det er så hyggelig når de tar tak i hånden din og drar deg med overalt, ler og smiler.

Prøvde virkelig å sette inn et bilde her, men den gang ei.

Nå må jeg starte å lese en bok på 150 sider (til i morgen), og forberede et foredrag om "the socio-political situation in Nigeria at the end of the 19th century" Joho.

Hei alle sammen

(skrevet 7. februar)

Nå sitter jeg i mitt lille, koselige (etter at jeg fikk malt ting, satt inn personlige ting og fjernet stanken) rom og skal gjøre lekser, men jeg kan jo øve meg litt på procrastination når jeg først er i gang. Siden det nå har gått en stund tenkte jeg å skrive et litt ?reflekterende? innlegg om tiden her så langt.

Som sagt mange ganger er Swaziland et kjempefint land! Det er veldig frodig og har mange fjell som gir en kjempeutsikt! Skoleområdet er også veldig fint. Vi lever liksom i en boble oppå denne åsen. Det jeg savner litt er å bli mer kjent med Swazilands andre sider. Vi har jo bare vært på turiststeder og i de mer velstående strøkene (shopping i Mbabane). Jeg har jo sett noe av den fattigdommen jeg vet finns her, men føler ikke at jeg virkelig har sett Swaziland. Har så lyst til å reise litt rundt (uten den hvite skolebussen med den store skolelogoen på) og kanskje bli kjent med folk, eller i alle fall kulturen! Tror nok det kommer naturlig med community service som starter snart.

Da vi ankom WK mandagen for tre uker siden, kunne jeg ikke se noen ting (klokka var.. sent, det var mørkt og ekstremt tåkete ? et under at sjåføren klarte å få oss frem i det hele tatt). Derfor var tirsdagen liksom den første ordentlige dagen her. Det var spennende å se alt og møte alle, men også ekstremt slitsomt og ganske vanskelig sånn helt i starten. Fikk dessuten ikke kontaktet noen hjemme på grunn av mangel på nett og mobil. Alt ble bedre når orientation begynte, jeg lærte meg faktisk en del navn og ble kjent med campus og alt mulig annet. Første festen var interessant ? langt borte i et naturreservat. Så var det en uke med fagvalg og enda mer forvirring. Forrige uke var første ordentlige skoleuke, og skummelt som bare det.

Allerede etter en skoleuke har jeg hodet fult av lekser jeg må huske å gjøre i nærmeste fremtid. Jeg kjenner søvnmangelen snike seg på og at energien sitter litt langt bak noen ganger. Tenker nok at jeg bare må venne meg til å være den dårligste i klassen ? for det er jeg i alle timene tror jeg (folk er så syyykt flinke, herregud). Nesten alle her er native english speakers (eller altså, har to førstespråk og det ene er engelsk). I engelskklassen min føler jeg meg litt lost noen ganger. De fleste tar A2 siden de er så heldige å ha et ?ekstraspråk? de kan ta som self-taught på A1. Det vil si at jeg er en av de få som faktisk har engelsk som andrespråk og ikke et ekstra førstespråk. Litt skummelt, men det går vel bra! Biology HL? vel, hva kan jeg si? Alt kommer vel litt etter litt håper jeg. Skjønner hvor mye jeg ikke kan, men også hvor mye jeg skal lære, så det blir jo vanskelig, men interessant.

Jeg har satt meg mål for denne terminen (varer til midten av april):
- Være dårligst i klassen ? og stolt av det (?)
- Gjøre det jeg har lyst til (innenfor visse grenser)
- Masse CAS! (creativity, action, service)
- Bli vant til engelsken ? og ikke forvente at alt kommer med en gang
- Gjøre de fleste leksene (å gjøre alle blir for vanskelig den første tiden - tilpasning..)
- Drite meg ut x-antall ganger ? inkludert matteprøven
- Ikke være redd for å stille masse dumme spørsmål
- Kose meg uansett og se det positive i situasjonene
- Lære meg å bruke prepp (!!!) ? til lekser!
- prøve masse nytt og ikke være redd for å gjøre feil!

Nei, jeg har ikke blitt helt gal. Enda.

Nå skal jeg prøve å gjøre litt av de mange leksene jeg har fått? (BTW: jeg skal til Maputo snart!!!)

Samba - Brasil neste?

Heiheihello!

Endelig helg! Allerede etter tre (?) uker går jeg rundt med en følelse av å være konstant trøtt. Haha, hvordan blir det når skolen pusher på med masse lekser? Alt er jo nytt, så det tar mye energi å komme seg inn i det. Synes det meste er greit nå. Kjenner campus, mange folk, skolen og (noen av) reglene. Disse ukene har vært utfordrende og morsomme! Noen ganger savner man sitt trygge hjem i Norge hvor man vet hvordan man skal forholde seg til alt, men en stor grunn til at jeg dro var jo at jeg skulle utfordre meg selv, og det er noe jeg virkelig får gjort her! Har prøvd så mye nytt, møtt så mange nye folk og prøver å bli kjent med et helt nytt land (og kontinent). Kjenner at biology HL kan bli en stor utfordring fremover, men jeg skal nok klare det! Har prøvd både fjellklatring, volleyball, Argentinsk Tango, løping, Samba... Mitt mål er å bli dritflink til å danse samba, sånn at jeg kan joine karnevalet når jeg drar til Brasil etter IB - for det skal jeg!

Bilde stjålet fra Eli. Det er fra etter fjellklatringen. Her ser dere den fine utsikten vi har fra campus. Kongen på haugen!

Neste uke blir det athletics og kayaking + mer. Dessuten starter com.serv. på torsdag (håper jeg) og det blir veldig spennende! I dag er det bare å slappe av, vaske klær, vaske rommet, rydde i alle papirer og faggreier og nyyyte fridagen! Været er grått da, som vanlig. Vær så snill å ikke forvent at jeg skal være brun når jeg kommer hjem i april folkens, for med dette være kommer det ikke til å skje.. (bildet er fra en av våre sjeldne, solfylte dager..).

Til slutt: lykke til til alle UWC-søkere! Kjemperart å tenke på at søknadsfristen for våre fremtidige 1-åringer har gått ut!

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits