IB2 - 1. term

Mpaka flyktningsleir

Denne lørdagen dro jeg og Sofia til Mpaka flyktningsleir. Det var en helt spesiell og utrolig innholdsrik dag. 

Det er ca. 200-300 flyktninger på campen nå. Barna får to måltider om dagen, foreldrene må finne noe selv. Det er mangel på vann - både til drikke, vasking og for å trekke ned på do. Dermed er doene fulle, uhygeniske, stinkbomber og de fleste foretrekker å gå bak en busk. Elektrisiteten ordnes av dem som tør og lange ledninger er festet til kirkene som er laget av plastikk. Søppelet begynner å flyte rundt, fotballbanen er gjengrodd og barna har mangel på skolepenger. Med andre ord er det mye som trengs å gjøres noe med, men det er vanskelig å vite hvor og hvordan å begynne. Først og fremst er det nok skolepenger som bør prioriteres.. Hvis noen er interesserte i å bidra, hadde det vært helt fantastisk (jeg kan kontaktes per mail). 

Back in town

Andre året er i full gang, med mange nye fjes. Det virker som et bra førsteårskull i år, så jeg har store forventninger til året som kommer. Nå skal liksom vi ta rollen som de 'erfarne'. Litt moro, litt rart. Savner andreåringene da, det må jeg si! Aktivitetene har ikke starten opp enda, men skolen er selvfølgelig tidlig ute med lekser og deadliner. Endelig har jeg fått innredet det nye rommet, noe jeg ikke rakk før jeg dro tilbake til Norge. Sola har gjort alle røde som tomater, men nå ligger tåka tykt utenfor. Det er helt hvitt, HELT hvitt. I morgen kommer visst restene av en eller annen syklon (er det sånn det skrives?) fra Mosambik, så det blir jo gøy.. Forhåpentligvis kommer sola tilbake snart, for jeg vil bade! 


Litt skrått bilde av den ene veggen. Søstrene Grene, dere er geniale. 

 

Vuelvo a Africa

Siste kvelden i Norge på syv måneder. I morgen tidlig bærer det tilbake til den afrikanske solen.Vi sees. 

Live(t)

Live(t)

18, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits