SOS barnebyer - besøk fra Norge

I går ettermiddag dukket plutselig Lene fra SOS-barnebyer i Norge opp i hostel. Jeg har visst at det skulle komme en gruppe med spente elever og lærere ned til Swaziland, men jeg hadde ikke hørt noe fra dem, så jeg ble ganske overrasket! I dag fikk jeg være med på opplegget deres. Først var det besøk i barnebyen og på sosialhjem i området rundt Mbabane for å se og lære mer om hvordan de drives. Det var veldig interessant og utrolig hyggelig. Jeg møtte mange kjente fjes fra torsdags-leksehjelp-kveldene i fjord, som det var veldig godt å se igjen. Den norske gjengen er full av engasjement, noe som er godt å se. Senere dro vi og besøkte familier som er en del av SOS sitt Family Strengthening Programme. Disse familiene har det spesielt vanskelig, og gjennom dette programmet får de hjelp til å klare seg selv: hjelp til mat, skole, medisiner og videre støtte. 

Det var spesilet en jente som gjorde sterkt inntrykk på meg i dag. Hun bor sammen med søskene sine i et hus som er drevet av bestemoren - foreldrene er døde som følge av aids. Når den høye, tynne jenta ikke er på skolen, gjør lekser, hjelper småsøknene eller lager mat, er hun en aktiv "idrettsutøver" som elsker å løpe. Hun deltar på konkurranser i det lille området de holder til - og blir alltid nummer en. Hennes drøm er å bli sykepleier, men nå for tiden har hun en annen karriere: hun har nemlig startet en egen liten inntektskilde. På vei hjem fra skolen plukker hun opp plastikk som andre har kastet i veikanten. Dette bruker hun til å lage "blomster" - plastikkposer laget om til en slags snøball - som hun selger som dekorasjoner til de som bor i nærheten. På denne måten får hun tjent noen lommepenger samtidig som hun rydder opp i nærområdet. Det er noe man kan kalle kreativitet! 
 

 

Har du noe på hjertet?

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

18, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits