halvmaraton,Afrika, lørdag kl 0600

Lørdag morgen klokka 05:15 sto jeg opp, spiste en altfor stor frokost (skjønte jeg senere), kledde på meg treningstøy og gjorde meg klar til å løpe 21.1 km rundt Ezulwini i skinnende sol. Overraskende mange som stod og trippet ved startsstreken. Visste ikke at det var så mange (wannabe)maratonløpere i, eller i nærheten av, Swaziland. Kult! Stemningen var super; svetten rant av folk som oppmuntret hverandre mens de desperat prøvde å ta igjen pusten - som viste seg å være kjappere enn forventet. De som bodde i nærheten sto og heiet mens de i forbifarten ga oss plastikkposer med vann og appelsinbåter. Spesielt barna var i ekstase; de løp ved siden av deg og ropte alle mulige ting på Siswati som jeg ikke forstod (liker å tro at det var positivt og oppmuntrende?). Du kunne til og med vente en ?gratis? dusj rundt neste sving hvis du var (u)heldig. Det var ikke sånn rett-frem-simpel-ting som Olso Maraton ? her var det snakk om ?dirtroads? med hull du måtte prøve å unngå og noen uendelig lange oppoverbakker (var til og med et sted du måtte klatre over steiner!). En utfordrende, men utrolig bra dag! Klarte det på under to timer (1:50 + eller noe ? så er ganske stolt av meg selv til å være første maraton og uten trening på forhånd).

Dagen etter var det outing day på tur i fjellområdet rundt SibebeRock (den største ? eller nest største? - stenen i verden).  På grunn av en periode som har vært nå med regn og tåke (ja, det var vært kaldt her også), har det brune blitt grønnere og jeg kan se at sommeren nærmer seg. Utrolig fint. Kjente det litt i låra fra dagen før da kan man si..


Pakistan, Norge, Mexico og Etiopia på vei opp. 

Har du noe på hjertet?

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits