Fjelltur, bursdager og snart ferie

På tide med en oppdatering på livet her i Afrika. Den siste tiden har vært veldig opp og ned, men mest opp. Forrige helg var vi på Swazi-outing-day, noe som viste seg å bli en helt fantastisk dag! Vi dro på en sjutimers ?hiking? opp et fjell, solen skinte og vi nøt det som sikkert blir en av de siste sommerdagene på veldig lenge. Toppet det hele med å bade i en iskald bekk og ligge og nyte solen på de varme steinene. Utrolig deilig å glemme alt som heter skole mens man soltørker og tenker på hvor heldig man er.

 
Norddamer i AfricaDenne helgen var det bursdagsfeiring av Ingrid, Ximena, Pricilla og Sofia i byen. Kjempekoselig kveld som avsluttet med marsmallowsgrilling foran peisen i commonroom. I går hadde vi noe som kalles ?IB common ground?. Det var en ekstremt interessant dag hvor vi i sju timer diskuterte problemer og fordommer relatert til raser, kjønn og økonomisk bakgrunn. Mye spennende, rart, overraskende og litt skummelt folk sier og tenker må jeg si. Mens afrikanere føler press for å ha svarte venner slik at de ikke blir sett på som ?wannabe white? av de andre, føler hvite et press for å ha svarte venner for å ikke bli sett på som rasistiske ? noe de hele tiden vil motbevise at de er. Merkelige og litt triste greier. Ble også minnet på det med betydningen av sosioøkonomisk bakgrunn; noen føler et press for å kjøpe ting de egentlig ikke har råd til for å passe inn, og det er ikke morsomt å høre om alle de morsomme tingene som skjedde i byen eller i feriene når du ikke har hatt råd til å være med selv. På en annen side er det mange som har merket mindre press på sånne ting siden de kom til WK, noe som er veldig bra. Overall blir folk sett likt på uansett hvilken bakgrunn man har her. Skulle gjerne skrevet mer om dette, men nå er klokka over midnatt og i morgen er det skole?

Har også hatt litt sånn oi-shit-dævne-hvordan-skal-jeg-lære-alt-dette følelse når det kommer til skolen i det siste. Fant ut at min fagkombinasjon er sett på som veldig krevende ? med god grunn ? og at jeg nå fremover mot eksamen kommer til å kjenne det ganske så godt.. Men skal nok overleve både psychology og biology HL.

Babbel, babbel, det liker vi. God natt alle sammen, kos dere med sommer (nei, ikke sjalu?). 

Har du noe på hjertet?

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits