Mozambique

Trøtt.. Rart? Nei. I går kveld kom jeg hjem fra en langhelg i Maputo. Mye rart skjedde ? både bra og ikke fullt så bra. En blanding av forvirring, frustrasjon, glede, moro, hygge og trøtthet.

 

Detaljer: Vi skulle dra klokka to på torsdag, men det ble heller i firetiden. Noe jeg virkelig har måttet bli kjent med i løpet av helgen er den velkjente ?african time? som vi alle er så glade i? Derfor kom vi frem ganske sent, alt var mørkt og nytt. Da startet frustrasjonen: en venninne som bor der lovet gratis hotellopphold og frokost, men neida; når noe høres for godt ut til å være sant ? er det som regel det. Hun viste oss et bed and breakfast sted hvor vi skulle sove den natten, og vi måtte betale ganske så dyrt (ikke særlig dyrt i forhold til Norge da, sånn 150 natta eller noe). Dagen etter skulle vi møte henne klokken ti for å dra til det stedet vi egentlig skulle bo, og vi måtte møte helt presist for hvis ikke dro minibussen fra oss. Vi stod opp, spiste frokost og ? ventet? i fire timer. Da hun endelig kom var det mange som hadde blitt så frustrerte at de hadde tatt en taxi til et backpackersted for å bo der i stedet. Egentlig var vi alle litt forvirra og frustrerte og hadde lyst til å sove på backpacker, men der var det ikke mer plass. Uansett, vi dro til det stedet som faren hennes skulle ha kontakter til slik at vi skulle få det for 60 Rand per natt (underkant av 60 kroner). Løfter er til for å brytes? Da vi kom dit kunne vi ikke helt forstå at det kunne være så billig. Det var et veldig fint sted nær stranda med små hytter man leide og svømmebasseng. Som sagt ? høres det for godt ut til å være sant, er det som regel det. Plutselig var prisen 450 rand, og ikke 120 for de to nettene som var igjen. Vi var ganske lei av å vente, og hadde bare lyst til å dra ut og se noe av Mozambique, dessuten var det fullt på det andre stedet, så vi sa bare faen eller og bestemte oss for å bli der vi var. Hytten Ingrid, Jenny, Eli, Lykke, Riikka og jeg bodde i viste seg å være i et litt annet område enn det vi hadde sett så langt. De tok oss med ut av porten og inn gjennom en ny port til et mer ? ja... annet sted. Hytta var egentlig ganske grei, hvis man ser bort ifra at vi manglet vann den første dagen, så vi kunne verken trekke opp på do eller pusse tennene, og at en veldig skummel mann sirklet rundt huset vårt. Men det gikk jo greit.

Så ja, turen startet kanskje ikke utrolig bra, men den ble bedre etter hvert! Fredag ettermiddag dro vi til markedet, spiste is og vafler på et herlig iskremsted og god sjømat-middag på kvelden. Lørdag var uten tvil den beste dagen. Vi våknet opp i hytta/huset vårt og gikk for å spise en herlig frokost med masse frukt, egg, toast etc. Etterpå badet vi litt i bassenget før vi gikk på en tur langs stranden. Dessverre er vannet alt for møkkete og forurenset for bading der, men det var utrolig deilig å se sjøen! Fantastisk med full sol, fine fiskebåter og en lang sandstrand. Etter å ha gått en stund bestemte vi oss for å spise is på en strandrestaurant, og det var utrolig herlig! Vi satt og så utover sjøen og alle båtene mens vi spiste god iskrem og fruktsalat. Ferie! Etterpå møtte vi de andre for å spise lunsj. På kvelden dro vi ut ? og hadde det veldig moro..! J

I går satt vi på bussen det meste av dagen. Ganske trøtte alle sammen etter en, to, tre eller ingen timers søvn. Det var fint å se litt av Mosambik mens vi kjørte. Det er ganske stor forskjell på Maputo ? hovedstaten ? og stedene rundt. Mosambik er fantastisk fint. Man får litt sånn latinamerikansk følelse, noe som er veldig populært hos meg. Dansing, palmer, portugisisk, varme?

Alt i alt var helgen både lærerik (ikke stol på noen, legg alle planer selv? og bli vant til african time), opplevelsesrik og bra. Nå er det tilbake til skole, lekser og prøver. Btw: om seks uker drar jeg til Norge.. ;O

Én kommentar

mette

01.mar.2011 kl.16:46

Morsomt å lese, Live. Det høres ut som en "typical African experience" - og de skal man jo ha med seg når man er i Afrika :-)

Og jeg har vært på hytta di og hatt fin-fine dager med både nedover- og bortoverski og den veldig hyggelige familien din!

Hilsen Mette (som syns det er veldig gøy å følge med på bloggen din)

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits