Hei alle sammen

(skrevet 7. februar)

Nå sitter jeg i mitt lille, koselige (etter at jeg fikk malt ting, satt inn personlige ting og fjernet stanken) rom og skal gjøre lekser, men jeg kan jo øve meg litt på procrastination når jeg først er i gang. Siden det nå har gått en stund tenkte jeg å skrive et litt ?reflekterende? innlegg om tiden her så langt.

Som sagt mange ganger er Swaziland et kjempefint land! Det er veldig frodig og har mange fjell som gir en kjempeutsikt! Skoleområdet er også veldig fint. Vi lever liksom i en boble oppå denne åsen. Det jeg savner litt er å bli mer kjent med Swazilands andre sider. Vi har jo bare vært på turiststeder og i de mer velstående strøkene (shopping i Mbabane). Jeg har jo sett noe av den fattigdommen jeg vet finns her, men føler ikke at jeg virkelig har sett Swaziland. Har så lyst til å reise litt rundt (uten den hvite skolebussen med den store skolelogoen på) og kanskje bli kjent med folk, eller i alle fall kulturen! Tror nok det kommer naturlig med community service som starter snart.

Da vi ankom WK mandagen for tre uker siden, kunne jeg ikke se noen ting (klokka var.. sent, det var mørkt og ekstremt tåkete ? et under at sjåføren klarte å få oss frem i det hele tatt). Derfor var tirsdagen liksom den første ordentlige dagen her. Det var spennende å se alt og møte alle, men også ekstremt slitsomt og ganske vanskelig sånn helt i starten. Fikk dessuten ikke kontaktet noen hjemme på grunn av mangel på nett og mobil. Alt ble bedre når orientation begynte, jeg lærte meg faktisk en del navn og ble kjent med campus og alt mulig annet. Første festen var interessant ? langt borte i et naturreservat. Så var det en uke med fagvalg og enda mer forvirring. Forrige uke var første ordentlige skoleuke, og skummelt som bare det.

Allerede etter en skoleuke har jeg hodet fult av lekser jeg må huske å gjøre i nærmeste fremtid. Jeg kjenner søvnmangelen snike seg på og at energien sitter litt langt bak noen ganger. Tenker nok at jeg bare må venne meg til å være den dårligste i klassen ? for det er jeg i alle timene tror jeg (folk er så syyykt flinke, herregud). Nesten alle her er native english speakers (eller altså, har to førstespråk og det ene er engelsk). I engelskklassen min føler jeg meg litt lost noen ganger. De fleste tar A2 siden de er så heldige å ha et ?ekstraspråk? de kan ta som self-taught på A1. Det vil si at jeg er en av de få som faktisk har engelsk som andrespråk og ikke et ekstra førstespråk. Litt skummelt, men det går vel bra! Biology HL? vel, hva kan jeg si? Alt kommer vel litt etter litt håper jeg. Skjønner hvor mye jeg ikke kan, men også hvor mye jeg skal lære, så det blir jo vanskelig, men interessant.

Jeg har satt meg mål for denne terminen (varer til midten av april):
- Være dårligst i klassen ? og stolt av det (?)
- Gjøre det jeg har lyst til (innenfor visse grenser)
- Masse CAS! (creativity, action, service)
- Bli vant til engelsken ? og ikke forvente at alt kommer med en gang
- Gjøre de fleste leksene (å gjøre alle blir for vanskelig den første tiden - tilpasning..)
- Drite meg ut x-antall ganger ? inkludert matteprøven
- Ikke være redd for å stille masse dumme spørsmål
- Kose meg uansett og se det positive i situasjonene
- Lære meg å bruke prepp (!!!) ? til lekser!
- prøve masse nytt og ikke være redd for å gjøre feil!

Nei, jeg har ikke blitt helt gal. Enda.

Nå skal jeg prøve å gjøre litt av de mange leksene jeg har fått? (BTW: jeg skal til Maputo snart!!!)

Én kommentar

Hilde

10.feb.2011 kl.20:47

Ser du virkelig har begynt nå. Masse lekser og alt jo! Men men, det går seg sikkert til når du blir litt mer vandt til det:) Kos deg videre:D

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

17, Ås

Brr, kaldt! Hva gjør man da? Man drar til Afrika! Jeg fullfører vgs på Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa i Swaziland. Lurer du på noe? kontakt meg på live0412@gmail.com! Sala kahle.

Kategorier

Arkiv

hits