Oppdatert om Swaziland

Jeg har skrevet noe om Swaziland i to tidligere innlegg (les om HIV/AIDS og generell info), og her kommer litt mer oppdatert informasjon: På World Food Programme sin infoside om Swaziland står det at "ca. 69 prosent av Swaziland's 1 million mennesker lever under fattigdomsgrensen (0.60 US dollars per dag) og forventet levealder er den laveste i verden - 32,5 år." Siden blir oppdatert hele tiden, og de bruker tall på samme side som er fra 2010. Swaziland er, som nevnt før, øverst på lista over flest HIV/AIDS-smittede. Noe som fortsatt er forferdelig trist.

(Foto: http://www.avert.org)

Landet styres av Kongen, Kong Mswati III, - som har all makt - og etter han kommer hans mor Indlovukazi ("den store hunnelefanten" - som navnet hennes blir direkte oversatt til på norsk...).


(Se så fantastisk fint det er der! Foto: 101WorldTravel.com)

landsider.no fant jeg en liten oversikt over skikker og regler i Swaziland. Der står det blant annet at det er forbudt å ta bilde av regjeringsbygninger, soldater i den væpnede styrken, kongelige residenser, offisielle seremonier og medlemmer av kongefamilien uten tillatelse fra myndighetene. - Jeg må bare si at jeg er utrolig glad for at jeg fant ut av dette, for det er noe jeg typisk hadde driti meg ut på.. Og det er veldig alvorlig (hørte om en som hadde fått besøk av moren sin, og så hadde hun tatt bilde av et politihus - noe som førte til at hun ble tatt i fengsel. Resten av ferien gikk med på å få henne ut derfra. Har ikke sånn kjempelyst til å havne i en slik situasjon).

BTW: Fikk brev fra skolen som sier at nå er jeg offisielt en elev ved Waterford Kamhlaba. Jippi. Det er mye jeg må fylle ut, og en del regler jeg må lære å forholde meg til. På skolen er det blant annet strenge regler når det kommer til intimitet blant jenter og gutter. Mye sært, men forståelig når landet som nevnt har et ekstremt problem med HIV/AIDS.

Ellers så må man passe seg for torden der, for det platået skolen ligger på er visst ekstremt utsatt. Så reglen er at med en gang det begynner å tordne må man komme seg inn under tak - med en gang. Hørte om to stykker som har blitt slått ned av lynet. Ikke ønskedrømmen det, nei.

 

- Det var dagens leksjon...

2 kommentar

Jenny Hovland Johanson

16.sep.2010 kl.09:18

Shit! Det var mye nyttig informasjon:) Gleder meg til helgen!

Ingrid

17.sep.2010 kl.12:56

lett at jeg kommer i fengsel:)

Skriv en ny kommentar

Live(t)

Live(t)

17, Ås

Når juletiden kommer skal jeg fly hele veien til Swaziland, sør i Afrika, for å bo der to år. Jeg har nemlig kommet inn på Waterford Kamhlaba UWC og skal fullføre vgs der. Det kommer til å bli helt sinnssykt og jeg er utrolig spent!

Kategorier

Arkiv

hits